KURZY VAŘENÍ
Kurzy vaření v prostorách našeho bistra.
Prostory máme aktuálně uzpůsobeny na kurzy pro max. 8 osob. Díky nižšímu počtu účastníků jsme schopni pověnovat se každému z vás individuálně.
Cena kurzu je 3 300 Kč vč 21% DPH na osobu, v ceně je zahrnut i pitný režim po celý večer - pivo z pivovaru Medvěd, bílé či červené víno, nějaké ty bublinky nebo naše domácí limonády.
Kurz startuje vždy v 17:30 a doba trvání kurzu je cca. 3,5 - 4 hodiny (občas to vyjde až na 4,5 hodiny).
Kurzy se konají vždy v minimálním počtu 5 osob. V případě přihlášení menšího počtu bude kurz po domluvě přesunut na jiný termín.
Kurz lze zrušit či přesunout na jiný termín do sedmi dní před termínem. Od sedmého dne bude účtován poplatek 500 Kč. V případě zrušení nebo přesunu později jak tři pracovní dny před termínem konání kurzu, bude účtována celá částka kurzu.
Informace o aktuálně plánovaných kurzech pak naleznete níže. Kurzy vypisujeme průběžně 2-3 měsíce dopředu.
Chcete uspořádat soukromý kurz vaření? Stačí nás kontaktovat emailem na info@tamarindtree.cz.
Online rezervace kurzu
TERMÍNY KURZŮ VAŘENÍ

4.3.2025 Malajská Laksa, Sečuánské DIM SUM
& Dan Dan nudle
4 VOLNÁ MÍSTANa začátku března se můžete těšit na další z našich oblíbených polévek, tentokrát je jí Malajská Laksa.
Kompletní složení kurzu pak bude:
• Sečuánské vepřové knedlíčky s arašídy
• Malajská kachní curry Laksa polévka - silný kachní vývar, rýžové
nudle, kokosové mléko, galangal, limetové listy, laksa listy, chilli,
zázvor, limeta, kurkuma, římský kmín, krevetová pasta, vařené vejce
•
Dan Dan kuřecí nudle - kuřecí maso, vaječné nudle, sezamová pasta

25.3.2025 "The best of TamarindTree DIM SUM"
8 VOLNÝCH MÍSTZaměříme se na naše osvědčené, vámi naochutnané "klasiky" DIM SUM knedlíčků z našeho menu.
Při
naší cestě po Chinatown v Londýně jsme narazili na skvělé válečky na
těsto, takže budeme u Potstickers hovězích "válet" jak o život.
• Shu Mai vepřová krkovice, krevety & kaviár masago
• Kachní DIM SUM knedlíčky smažené - pečená trhaná kachna, pak choi, jarní cibulka, rýžové víno & švestková omáčka
• Hovězí Potstickers - hovězí zadní, zázvor, rýžové víno, sezamový olej

1.4.2025 "The best of TamarindTree"
8 VOLNÝCH MÍSTDveře naší školy vaření otevřeme pro náš z nejčastějších kurzů, a to ve znamení "The best of TamarindTree".
Jak už název napovídá, menu se bude skládat i z našich třech oblíbených jídel.
• Shu mai DIM SUM čínské knedlíčky - vepřové, krevety, kaviár z létající ryby & sójová omáčka s chilli sambalem k namáčení
• Wonton kuřecí polévka se smaženými knedlíčky wonton
• Pad Woon Sen - thajské nudle s krevetami a zeleninou

23.4.2025 Korejské menu
8 VOLNÝCH MÍSTKorea je naše srdeční záležitost. Byli jsme v ní celkem půl roku v roce 2016, kdy jsme v Pusanu pomáhali s otevřením restaurace (rádi o této zkušenosti mluvíme jako o "misi" pro sebevrahy, ale o tom vám rádi povíme více na našem kurzu). :)
A na jaké recepty se můžete těšit?
• Ramyun spicy kuřecí polévka s nudlemi a vejcem
• Bibimbap s hovězím, korejskou rýží a vejcem
• Japchae hovězí nudle - nudle ze sladkých brambor

14.5.2025 (středa) Thajské menu & DIM SUM kachní knedlíčky
8 VOLNÝCH MÍSTV květnu si tematicky
"zaletíme" do zemí, které jsme si při našich cestách zamilovali, tedy do vod
Thajska, a s knedlíčky na Taiwan či do ulic Číny:
• Kachní DIM SUM knedlíčky - pečená trhaná kachna, pak choi, jarní cibulka,
rýžové víno & švestková omáčka
• Tom Kha polévka s krevetami a kokosovým mlékem
• Thajské zelené curry s kuřecím masem, galangalem, limetovými listy,
citrónovou trávou a zeleným chilli

NEW 20.5.2025 Singapurská Lion´s head, Panco Nem rolky & Butter chicken
8 VOLNÝCH MÍSTVypsali jsme úplně nový kurz, který je složený z dalších našich / "vašich" olíbených jídel.
Na kurzu si tak vyzkoušíte chutě Singapuru, Japonska a Indie.
A na jaké recepty se můžete těšit?
• Singapurská Lion´s head polévka - silný "cuvée" vývar, hovězí
meatballs, rýžové nudle, pak choi, vejce, mrkev, čerstvé bylinky
• Panco Nem rolky - smažené rolky obalované v rýžovém papíře a panco strouhance, s kuřecím masem a krevetami
• Butter chicken - tradiční recept z Indického Dillí

3.6.2025 Pad Thai nudle, Har Gow s lososem & Yam Nuea Bai Phai s telecím
pupkem
8 VOLNÝCH MÍSTPad
Thai nudle jsme při našich cestách po Asii ochutnali opravdu ve velkém a
vyladili si tak recept podle toho, jak je máme rádi, chuťově hodně
výrázné.A na jaké další recepty se můžete těšit?
• Pad Thai nudle - kuřecí maso, tamarind, oříšky, rybí omáčka, palmový cukr, rýžové nudle, limeta, mungo klíčky, pažitka
• Yam Nuea Bai Phai
- thajský "salát" s nudlmi a telecím pupkem
• Har Gow lososové knedlíčky v tapiokovém těstě se sezamem


Poukazy na kurz vaření jsou v ceně 3 300 Kč vč. 21%. Obdarovaný si na základě rezervačního formuláře nebo po napsání na email info@tamarindtree.cz zvolí kurz dle svého výběru.
Poukaz lze zakoupit i vyzvednout kdykoliv u nás v bistru (stabilně je máme připravené i bez rezervace) nebo vám rádi zašleme fakturu a poukaz elektronicky.
🎁 Poukazy jsou platné 1 rok.🎁
